Service auto Alfa Romeo/Fiat/Lancia

Cand este vorba despre mecanica auto, PROFESIONALISM este cuvantul care defineste echipa Squadra Corse. Personal calificat, cu experienta in reprezentantele oficiale Fiat/Alfa Romeo va sta la dispozitie cu urmatoarele servicii:

- Revizie completa;
- Reparatie suspensie fata/spate;
- Reparatie sistem franare;
- Reparatie sistem transmisie;
- Reparatii cutii viteze;
- Inlocuire distributie si accesorii;
- Curatare/inlocuire sistem admisie;

Veniti la noi cu orice problema de mecanica auto si nu veti fi dezamagit. Va vom spune intotdeauna adevarul:

- Cat va costa;
- Cat va dura;
- Daca merita sa schimbati o piesa sau nu;
- Ce trebuie sa faceti pentru a va intretine masina si a fi in siguranta;

Servicii diagnoza auto

Toate autoturismele moderne sunt dotate cu unitati de comanda, denumite pe scurt ECU (Electronic Central Unit). Pe masura ce tehnologia avanseaza, pe un autotrism gasim montate din ce in mai multe ECU: pentru gestiuena sistemului de injectie, pentru gestiunea sistemului de franare (inclusiv ABS, ESP si alte electronice care contribuie la marirea sigurantei in trafic) , pentru airbag-uri, pentru sitemul de climatizare automata samd.

Rolul acestor unitati de comanda este in primul rand de a monitoriza diversi parametri prin intermediul senzorilor si de a converti informatiile primite in asa fel incat, cu ajutorul unor algoritmi stocati in hartile continute in ECU, calculeaza modul in care sistemul trebuie sa functioneze in parametrii optimi si transmite comenzile catre componentele mecanice (injectoare, pompa rail, sistemul de actionare a geometriei variabile a turbinei, etc.)

In ce consta procesul de diagnoza?

In momentul in care una din componentele care contribuie la functionarea in parametrii normali ai motorului nu mai functioneaza in limitele de tolerante stocate in ECU, se genereaza un cod de eroare, numit pe scurt DTC (Diagnostic Trouble Codes). Acest cod se poate citi cu un instrument de diagnoza (numit de obicei tester) si astfel mecanicul poate intelege mult mai usor ce este in neregula. Sa presupunem ca eroarea citita in memoria ECU a unei masini este P028 – Turbocharger Boost Sensor (A) Circ High Input. Asta inseamna ca la un moment dat senzorul care citeste presiunea turbo a inregistrat o valoare mai mare decat limita maxima considerata normala de catre ECU, iar mecanicul reuseste astfel sa localizeze problema si sa verifice corecta functionare a tot ceea ce tine de turbina (geometrie variabila, senzor MAP, etc.)

Procesul de diagnoza poate fi mult mai dificil insa atunci cand nu in ECU nu este stocat nici un cod de eroare, dar totusi masina nu merge cum ar trebui. In cazul acesta se recurge la asa numitul procedeu de ‘logare’ a parametrilor. Ce inseamna asta? In mers, de obicei in treapta a III-a, se accelereaza cu pedala la fund incepand e la 1800 rpm pana la 4000-4500 rpm, timpi in care pentru fiecare parametru monitorizat se inregistreaza valorile cerute de catre ECU si cele efective inregistrare, metoda prin care se pot determina cauzele problemei investigate (spre exemplu un debitmetru care nu mai functioneaza in parametrii normali).

Ce va ofera Squadra Corse?

Pentru toate automobilele din gama  Alfa Romeo/Fiat/Lancia oferim efectuam diagnoza cu tester dedicat tester cu ajutorul caruia asiguram servicii de:

- Scanare auto: identificare a codurilor de eroare (DTC) si explicare detaliata a acestora;
- Stergerea codurilor de eroare prezente in memoria ECU;
- Diagnosticare parametrii de functionare (logare): inregistrarea si compararea valorilor de functionare a diversilor parametrii ai motorului (debitmetru, turbina, dpf, injectoare) cu valorile stabilite de catre constructor; masurarea se face atat pe loc, cat si in mers atunci cand este cazul;
- Testare componente: testare functionala a unor componente electromecanice (actuatori): clapeta admisie, EGR, valva Pierburg.);
- Resetare parametrii: readucerea la zero a intervalelor de schimb de ulei, sau de inspectie (service), dupa efectuarea fizica a acestora;

Dpf Off – Anulare filtru de particule

Squadra Corse va ofera solutia completa si definitiva  pentru problemele cauzate de infundarea filtrului de particule (DPF) – eliminarea lui fizica si anularea din soft a intregului proces de gestiune a acestuia. Prin anularea lui din software nu vor mai exista niciodata probleme cu filtrul de particule, nu va mai trebui regenerat si nu vor mai exista becuri aprinse in bord.

Filtrul de particule este consumabil si durata de viata este garantata de producator la aproximativ 150.000km, durata care depinde insa foarte mult de stilul de condus al fiecaruia, de traseele parcurse (un autoturism care ruleaza preponderent urban va avea probleme cu filtrul de particule mult mai repede decat unul care ruleaza indeosebi  extraurban), si de combustibilul folosit. Solutiile de curatare chimica sau cu jet de apa sunt inutile atunci cand filtrul de particule depaseste perioada lui de utilizare, mai devreme sau mai tarziu filtrul de particule tot va trebui inlocuit sau eliminat.

Problemele cauzate de un filtru de particule infundat: - Pierderi de putere
- Martor de avertizare (chekengine) aprins in bord
- Intervale de regenerare scazute, ceea ce duce la un consum crescut de combustibil din cauza procesului de postinjectie
- Degradarea rapida a uleiului
- Uzarea prematura a turbinei datorita dificultatii evacuarii gazelor de esapament

Cum va functiona masina dupa indepartarea filtrului?

Raspunsul este unul foarte simplu: mult mai bine. In primul rand veti scapa de martorii aprinsi din bord, de mersul in regim de avarie si de fumul excesiv. In al doilea rand, prin eliminarea fizica a filtrului de particule gazele de esapament vor fi evacuate mult mai usor (un filtru de particule infundat avand efectul unui ‘dop’), astfel incat motorul va funciona mai lejer.

Voi avea probleme la inspectia periodica dupa anularea filtrului de particule?

Nivelul de noxe masurat la ITP este dat de catalizator, iar aceasta componenta nu este afectata atunci cand se elimina filtrulul de particule colmatat. Asta insemna ca o masina la care sa eliminat filtrul de particle atat fizic cat si software va trece fara probleme testul de opacitate.

Cat ma costa anularea filtrului de particule?

Anularea filtrului de particule este o varianta de luat in calcul, daca ne gandim la pretul ridicat pentru inlocuirea lui (aproximativ 1000-2000 euro), costul carburantului consumat sau timpul pierdut cu regenerarile fortate ce se pot efectua doar cu testerul fabricantului si produc uzura suplimentara motorului.
Pretul operatiunii de anulare din soft variaza intre 200 – 300 euro in functie de modelul masinii. Pentru eliminarea fizica a filtrului de particule va rugam sa ne contactati telefonic pentru a va face o oferta de pret.

Chiptuning Alfa Romeo Fiat Lancia

Ce inseamna Chiptuning Chiptuning-ul reprezinta optimizarea softului de injectie utilizat in toate motoarele moderne. Aceasta operatiune presupune citirea cu ajutorul unei interfete speciale a softului stocat in ECU (Electronic Control Unit), modificarea acestuia si rescrierea noilor parametri.

Intrebarea cel mai des intalnita este: “Daca motorul permite o crestere de putere de pana la 30%, de ce constructorul nu a proiectat de la inceput un soft care sa permita obtinerea puterii maxime?” Raspunsul este simplu: toti constructorii de automobile lasa o marje de siguranta de 30-35% care sa protejeze motorul in cazul intretinerii necorespunzatoare (intervale de service nerespectate), a utilizarii unor combustibili de proasta calitate si chiar a exploatarii necorespunzatoare. In alte cazuri limitarea puterii este de natura fiscala, unele tari impozitand proprietarii autovehiculelor in functie de putera acestora.

Ce se urmareste prin Chiptuning? Prin optimizarea softului se urmareste imbunatatirea randamentului motorului in plaja de turatii folosita cel mai des de sofer, obtinandu-se astfel, la aceeasi apasare a pedalei, un cuplu mai mare si un raspuns mai bun al motorului, toate acestea ducand, pe langa placerea sporita de a conduce, si la un consum mai mic de combustibil.

Cum se ajunge la aceste rezultate? Deseori, pentru a se ajunge la rezultatele dorite este necesara modificarea a 20-30 harti din softul de gestiune al motorului, cativa dintre parametrii optimizati fiind:

- Cantitatea de combustibil injectata
- Presiunea turbo
- Presiunea rail
- Timpul de deschidere al injectoarelor
- Avans
- AFR
- Limitator cuplu

Ce se obtine in urma procesului de optimizare a softului? - Crestere a puterii si a cuplului cu pana la 35%
- Raspuns mai prompt al masinii la apasarea pedalei de acceleratie
- Reprize si demaraj mai bun
- Scaderea consumului de carburant

Ce va ofera Squadra Corse? Oferim Chiptuning de calitate pentru majoritatea motoarelor din gama Fiat/Alfa Romeo/Lancia.
Pentru specificatiile detaliate ale fiecarui model pentru este disponibil serviciul de chiptuning va rugam accesati pagina Specificatii si Preturi

image