In acest weekend am facut o vizita lui Tibi pentru un upgrade de soft. Am mers pana la Bucuresti cu DFP-ul scos, aproximativ 200 de km, cu check engine-ul aprins, dar fara alte probleme.
Ajuns acolo am pus noul soft, cu DPF off, cu clapete swirl off si alte tweak-uri pe care numai Tibi le stie si…am scos bestia din Ragazza! Pot sa va spun cu mana pe inima ca acum Brera este ceea ce ar trebui sa fie un Brera, adica frumoasa si super rapida!
Fiind un soft agresiv, estimam intre 255 si 260 CP si 580-600 Nm cuplu, in conditiile in care masina scoate fum foarte putin spre aproape deloc. La “blana” lasa un puff, in care dispare ca un luptator ninja, dar in rest nu este “tractor” deloc. Trage liniar de la 1400 (!) pana la 5000+ (nu am testat maximul), iar consumul de intoarcere spre casa, in aprox. 200 km, a fost de 7.3% (am si o poza in acest sens), in conditiile in care am alternat plimbarea cu distractia! Deci se poate si mai putin, dar atunci am trecut degeaba la stage2!
In concluzie: Felicitari Tibi, este tare frate!!!

Zoli, Alfa Romeo Brera 2.4 jtd 200cv

Dupa un drum de 1200km facuti in weekend si ambreiaj nou, pot posta impresiile mele:
Masina trage liniar, fara sa fie violenta, variatii de putere, etc. Pot accelera de la 2000rpm si s-o tin pana la 5000rpm, in depasiri nu mai trebuie sa schimb atat de mult vitezele. Depasirile sunt fulminante. Nici n-ai zice ca motorasul 1.9 115cp poate sa traga atat de frumos!
Confortul a crescut mult, acceleratiile sunt line atunci cand vrei sa conduci si doarme fetita in spate.
Consumul a scazut nitel, verificat la pompa, semn ca eficienta motorului a crescut, valorile de consum indicate de computerul de bord sunt apropiate de realitate, nu mai sunt diferente nesimtite de 1,5-2,5L/100km fata de realitate!
Cand am facut plinul am alimentat 42.63 litri motorina si am facut 964.8km pana la urmatorul plin. Consum 4.42L/100km, in conditiile in care n-am menajat masina. Restul de 300km am mers linistit, iar consumul a scazut la 3,3%. Super OK.
In oras prin traficul infernal din Bucuresti la ore de varf am un consum de 8,5%, in rest 6,5%.
Ce sa zic, sunt multumit. A meritat totul!

Alex, Alfa Romeo 156 1.9 jtd 115cv

Sunt foarte multumit de softul tau pt alfa mea, se comporta extraordinar si consumul a ramas la fel, am putut sa scot 5,4 pe Tulcea – Constanta cu cauciucurile de iarna, chiar si atunci cand o fortez nu creste foarte mult. În oras consumul a rămas la fel, adică 10% pt tulcea şi 8.5 pentru Constanta.
Deasemenea am observat ca fumul la acceleratii rapide s-a redus.
Motorul suna mult mai bine si se comporta extraordinar la orice turatie.
Am observat ca viteză de croazieră s-a modificat, adică daca nu eram atent se ducea singură la 130, după soft se duce singură la 160.
Acceleraţia în viteză a 3a de la 50 la 100 (Pana la 4200 ture) în deal e dementiala!
Eu l-am rugat pe Tibi expres să îmi lase EGR-ul pornit pentru ca la mine funcţionează cum trebuie.
Spor la softuri alfisti, Tibi ştie ce face!

Cristi, Alfa Romeo 166 2.4 jtd 136cv

La mai bine de o saptamana de cand Rosso Inferno a suferit o resoftare marca Iluzoriu, pot spune ca am o mare dezamagire personala: de ce draq n-am facut acest pas din secunda 2 cand am cumparat masina?!?!? Cu mana pe inima afirm ca detin alta masina, mult mai prietenoasa si agresiva in acelasi timp. La un mers potolit este foarte lina si enjoyable. Cand incepi s-o calci se schimba situatia: devine o bruta, ducandu-se mult in ture fara sa dea semne de oboseala. Cat priveste consumul, e la fel 7.0 mixt
Concluzie: recomand cu incredere!

Hermanoli, Alfa 147 1.9 jtdm 150cv