Ce inseamna Chiptuning Chiptuning-ul reprezinta optimizarea softului de injectie utilizat in toate motoarele moderne. Aceasta operatiune presupune citirea cu ajutorul unei interfete speciale a softului stocat in ECU (Electronic Control Unit), modificarea acestuia si rescrierea noilor parametri.

Intrebarea cel mai des intalnita este: “Daca motorul permite o crestere de putere de pana la 30%, de ce constructorul nu a proiectat de la inceput un soft care sa permita obtinerea puterii maxime?” Raspunsul este simplu: toti constructorii de automobile lasa o marje de siguranta de 30-35% care sa protejeze motorul in cazul intretinerii necorespunzatoare (intervale de service nerespectate), a utilizarii unor combustibili de proasta calitate si chiar a exploatarii necorespunzatoare. In alte cazuri limitarea puterii este de natura fiscala, unele tari impozitand proprietarii autovehiculelor in functie de putera acestora.

Ce se urmareste prin Chiptuning? Prin optimizarea softului se urmareste imbunatatirea randamentului motorului in plaja de turatii folosita cel mai des de sofer, obtinandu-se astfel, la aceeasi apasare a pedalei, un cuplu mai mare si un raspuns mai bun al motorului, toate acestea ducand, pe langa placerea sporita de a conduce, si la un consum mai mic de combustibil.

Cum se ajunge la aceste rezultate? Deseori, pentru a se ajunge la rezultatele dorite este necesara modificarea a 20-30 harti din softul de gestiune al motorului, cativa dintre parametrii optimizati fiind:

- Cantitatea de combustibil injectata
- Presiunea turbo
- Presiunea rail
- Timpul de deschidere al injectoarelor
- Avans
- AFR
- Limitator cuplu

Ce se obtine in urma procesului de optimizare a softului? - Crestere a puterii si a cuplului cu pana la 35%
- Raspuns mai prompt al masinii la apasarea pedalei de acceleratie
- Reprize si demaraj mai bun
- Scaderea consumului de carburant

Ce va ofera Squadra Corse? Oferim Chiptuning de calitate pentru majoritatea motoarelor din gama Fiat/Alfa Romeo/Lancia.
Pentru specificatiile detaliate ale fiecarui model pentru este disponibil serviciul de chiptuning va rugam accesati pagina Specificatii si Preturi

Comments are closed.